Att publicera bilder på sina bebisar

När jag fick reda på att jag var gravid bestämde sig Nils för att våra bebisar skulle hållas borta från internet. Vi skulle inte kladda ner Facebook, Instagram eller andra sociala medier med, för andra, ointressanta videos där våra barn petar i näsan för första gången. Nils blev tokig på mig när jag la upp en ultraljudsbild på Facebook. Som om den skulle komma och hemsöka dem när de försöker skaffa jobb. Eller att de skulle bli retade på dagis för att det finns en nakenbild på dem inifrån mammas mage.

På ett sätt förstår jag honom. Jag menar, dom har inget att säga till om. Jag delar med mig av deras liv till höger och vänster utan att fått deras godkännande. Som försvar kan jag säga att jag skulle bett om deras godkännande om det inte vore för det att deras hjärna är typ lika stor som en jordnöt. Jag kan med handen på hjärtat lova att de inte bryr sig vem jag berättar om deras bajsblöjor för.

Jag vill dessutom poängtera att det är bebisar jag publicerar bilder på och skriver om. Jag tycker förstås att mina barn är sötast i världen men om vi ska vara helt ärliga mot oss själva ser alla bebisar likadana ut. Eller nej, det finns två olika typer av bebisar. De med hår och de utan. Alla utan hår liknar dvärgen Toker från Snövit och alla med liknar ett gammalt penntroll. Alla är söta. Den som säger att den skulle kunna peka ut Ida och Cleo, om 10 år, utifrån 100 bebisbilder ljuger. Jag tänker iof hävda att jag skulle klara det eftersom det får mig att framstå som en bättre mamma.

Det här är vad jag tycker. Jag står för det. Trots det slog det dåliga samvetet till igår kväll när jag gick och la mig. Kanske gör jag fel som gör mina barns liv offentligt på det här sättet. Kanske kommer alla vi mammor som publicerat en bebisbild på Instagram få skämmas för det i framtiden. Men isf är det bara en av många saker jag kommer behöva be mina barn om ursäkt för.

Så, vad är det som fått Nils att ändra sig? Inget egentligen. Jag har kört över honom och han har lärt sig att leva med det.

IMG_0616

7264aa6f03e76c52c76de5d7a467b757

 

IMG_0635

Likheten är slående.