Oklara frågor och inga svar

Vad är grejen med babysitters? Är det dåligt för barns ryggar eller inte? Jag fattar inte!!

Både Ida och Cleo har varit täppta i näsan sen dom föddes och barnmorskan har alltid sagt att vi borde låta dem sova i babysittern. Men varje gång jag nämner det för någon av alla de moraltanter (ingen nämnd, ingen glömd) jag känner skriker de i panik. De säger att ryggarna långsamt bryts ner av babysittern och om jag fortsätter låta tjejerna sitta och sova i den kommer de båda vara oroväckande lika Quasimodo redan vid 4 års ålder.

Samma sak är det när jag försöker googla frågan. Vissa säger att det inte är någon som helst fara, andra säger att det är värre än barnmisshandel. Vad ska jag tro?

Samma sak är det när man pratar amning. WHO (world health organisation) menar att man ska amma i 6 månader. Helamma menar jag då. Frågar man min mormor skulle hon aldrig ammat i mer än tre månader. Och hennes tre barn klarade sig alldeles utmärkt. Eller ja, ett av dem (säger inte vem) fastnade humormässigt någonstans vid 6 års ålder men jag är inte säker på att det har med mängden bröstmjölk hen har fått i sig. Min barnmorska säger att det är viktigt att amma hela det första året. Vad är det som stämmer egentligen?

Jag blir tokig på alla oklara frågor som kommer när man får barn. Jag vill bara ha en manual som säger till mig vad jag ska göra. Helst med bilder så jag förstår ordentligt.

IMG_1005