Linnea Lundgren: Min väg till BVC

Jag vill inte säga att gårdagens förmiddag var lika illa som att gå på glödande kol och äta glas men det var ett rent helvete. Den började med två skrikande barn och tre trappor utan hiss (min lägenhet) att ta sig ner för. Och nu menar jag inte lite gulligt babygråt. Nej nej mina barn håller inte på med sånt. Jag snackar, blå-i-ansiktet-dra-i-mitt-hår-och-sparka-vilt-omkring-sig, arg. Ja ja. Det var bara att tugga i sig. Ner med ena tjejen i bärselen på magen och upp med andra på armen. Packa på sig skötväska och jackor (just in case) och påbörja sin färd neråt. Väl nere inser jag att jag har glömt nyckeln till den feta kedja som min barnvagn står fastlåst med i hallen. Yeeey! Bara att släpa sig upp igen.

Åh jag har visst glömt att nämna vart vi var påväg. Till BVC. I SOLLENTUNA. Det är ungefär 45 min bort med tunnelbana och pendel. Varför går jag så långt bort? Jo för jag vill inte göra min barnmorska ledsen genom att byta BVC och eftersom vi bodde i Sollentuna när Ida och Cleo föddes var det den som var närmst. Ibland tycker jag verkligen illa om mig själv.. Riktig mes..

Tillbaka till min morgon. Väl på tåget fortsatte mina små änglar att gå bananas medan jag ville strypa varenda medpassagerare som tittade antingen medlidsamt eller något äcklat på vår lilla caravan. Som tur är har jag världens finaste bästa syster. Hon väntade på mig i T-centralen för att eskortera mig till BVC i tryggt förvar utan att jag blev mentalsjuk.

När vi var framme och redo för 5 månaders vaccin inser jag att det är fel dag. Jag skulle vara på BVC idag, torsdag och inte igår onsdag.. Men med denna mindre förskräckelse till upptäckt slutade min dag gå fel. Jag bestämde mig snabbt för att planera om och jag, min syster och de nu sovande små liven begav oss till min mormor. Hon blir alltid oförståeligt glad då hon får träffa de små monstren jag satt till världen. Och mig förstås.

Eftersom jag var i Sollentuna och ändå skulle tillbaka till BVC redan klockan 11 dagen därpå valde jag att sova hos mina föräldrar som bor alldeles i närheten. Och vilken kväll det blev. Havskräftor, grillat och sorbet till efterrätt!! Mums.

Idag följde min mormor med för att träffa barnmorskan. Det är svårt att hantera två barn när man är där så jag försöker att alltid ha någon med mig. Och jag menar, vad har man annars pensionärer till? Någon nytta ska de väll göra. Jag hade varit lite orolig att Cleo inte gått upp ordentligt i vikt innan BVC. Båda mina barn är ganska små. Eller nej, Ida är inte alls liten längre. Men båda har varit ganska små från början och Cleo har alltid varit den minsta av dem. När de föddes vägde Ida 2,5 kg medan Cleo vägde 2. Men till min stora lycka följer båda två deras kurva alldeles utmärkt. Även injektionerna var helt okej och det tog inte lång tid innan tjejerna glömde smärtan från nålen och koncentrerade sig på vilken rolig näsa gammelmormor har istället.

Dagens  resultat:

Ida

Vikt: 7,045 kg. Helt normalt för en lagom tjock bebis i sina bästa år.

Längd: 63,5 cm. 5 cm längre än sist! Men fortfarande något under medel.

Huvudomfång(Hof): 41,8. Lite mindre än medel men perfekt

Cleo

Vikt: 6,410 kg. Cleo har alltid vägt ca 600 g mindre än Ida.

Längd: 61,5 cm

Hof: 41,7

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att den begynnande förkylningen jag känt växt sig starkare under de senaste dagarna är borta imorgon!

Min syster må vara 6 år yngre än jag. Men bäst i världen på att lugna twinsen.
Min syster må vara 6 år yngre än jag. Men bäst i världen på att lugna twinsen.
Cleo tycker alltid det är lika kul att träffa gammelmormor
Cleo tycker alltid det är lika kul att träffa gammelmormor
Rätt bra dag ändå
Rätt bra dag ändå
Jag är så tacksam för mina föräldrar. Hur hade jag klarat detta utan dem?
Jag är så tacksam för mina föräldrar. Hur hade jag klarat detta utan dem?

Sommaren är tillbaka!! Woop Woop
Sommaren är tillbaka!! Woop Woop
Bra kväll
Bra kväll
Nu går jag och lägger mig i min egen inköpta pyjamas. För det mesta älskar jag mig själv
Nu går jag och lägger mig i min egen inköpta pyjamas. För det mesta älskar jag mig själv