En hund för mycket

Jag har alltid velat ha en Sankt Bernhard. Ni vet, en sån där Båtsman hund. De är så fina och jag älskar stora hundar. Anledningen att jag inte skaffat en är att de dreglar. En gång var jag hemma hos en uppfödare av denna ståtliga hundras. När jag kom in i vardagsrummet sprang fem små valpar omkring och snubblade på varandras svansar. Det var det gulligaste jag någonsin sett. Jag var nästan framme vid pennan för att skriva på köpet av en gullig liten ulltuss när den träffade mig. En stor våt droppe föll på min kind.

Den kom inte från den lilla sötnosen jag var beredd att ta med mig hem. Men.. Den kom från mamman. Det visade sig att rasen Sankt Bernhard har en väldigt omfattande salivproduktion och såväl tak som väggar i huset var täckta. När jag frågade uppfödaren, som hade hjärta nog att vara totalt ärlig, om hur ofta hon tvättade fönstren svarade hon en gång i månaden. Jag hatar att tvätta fönster. Inte bara det, jag är riktigt dålig på det.

Jag älskar fortfarande Sankt Bernhard men nu på avstånd. Jag har helt enkelt inte orken att ta hand om en mindre flodvåg av dregel varje dag. Men.. När jag nu rör mig i min lägenhet upptäcker jag att det har hänt i alla fall. Jag fattar inte vem som smygit in en 100 kilos hund i min lägenhet eller vart den gömmer sig men ALLT är konstant blött.

Jag måste byta kläder på Cleo och Ida minst tre gånger om dagen eftersom deras bodys är dyngsura. Mitt hår hänger alltid i salivdränkta testar i slutet av dagen trots att jag alltid har det uppsatt och vilken leksak jag än tar i verkar det som de legat ute i ösregn.

Vad är det som händer här egentligen?

Helt plötsligt är allt från golv till tak indränkt i saliv. Och mina barn ska vi inte ens tala om..
Helt plötsligt är allt från golv till tak indränkt i saliv. Och mina barn ska vi inte ens tala om..
Som tur är har Cleo lovat att hjälpa mig hitta boven i det här dramat.
Som tur är har Cleo lovat att hjälpa mig hitta boven i det här dramat.
Hon har pekat ut en misstänkt.
Men Ida hävdar att hon är oskyldig..
Nu skyller de på varandra.. Spännande fortsättning följer..

SAMSUNG CAMERA PICTURES