Från liggande larv till sittande glosöga

Snart fyller twinsen 6 månader!! På söndag blir mina tjejer ett halvår. Jag tänker inte ljuga och säga att det  att det har gått fort. Med all kolik och annat knasigt vi fick vara med om under de första månaderna känns det som att tiden har gått i snigelfart. När jag tänker tillbaka på hur jag kände då jag låg där, på BB, med mina nyfödda flickor i famnen kan jag knappt tro att det var i år det hände.

Det är så mycket roligare nu än vad det var i början. Självklart var jag överlycklig över att fått två friska barn men jag var så rädd och svag efter förlossningen. Nu känner jag mig som en rutinerad mamma med starkare kropp och knopp än någonsin.

Idag gjorde vi om vagnen från liggvagn till sittvagn. Överraskande nog blev jag lite rörd. Det märks verkligen hur mycket de har vuxit. För sex månader sen låg de som små larver hopkurade i sin kokong och nu sitter det upp med stora nyfikna ögon. De skrattar och  rör på sig. Sträcker sig efter saker och försöker prata.

Det är inte förens nu jag har insett att de faktiskt är två små människor. De är inte bara mina små bebisar. En dag kommer de att vara 63. Titta på Bingolotto och baka kakor åt sina barnbarn. Eller föresten, jag hoppas verkligen att världen vi den tiden har gått vidare från det förskräckliga programmet. Fast kakor får det gärna finnas kvar några av. Jag tycker om kakor. Kakor tycker om mig.

image
Ulliga björnar påväg hem från måndagsmiddagen hos gammelmormor.
Morfar snor alltid vagnen. Alltid.
Morfar snor alltid vagnen. Alltid.

På tal om morfäder som snor vagnen. Ibland är jag ute och går tillsammans med min pappa och kidsen. Varje gång stöter jag på samma problem. Jag är så SJUKT orolig för att folk ska tro att de är våra barn. Att jag skulle vara ihop med någon grå (mycket stilig herre) gubbe! Blä.. Det slutar alltid med att jag slänger in ordet PAPPA i varje mening och är väldigt noga med att betona det så högt och ljudligt som möjligt.

2 reaktioner på ”Från liggande larv till sittande glosöga

  1. Även om min pappa inte går med barnvagnen ofta, är det precis så jag skulle göra också, verkligen försöka få folk att fatta att vi Inte är ett par 🙂

    1. Nej det skulle vara högst olyckligt om någon skulle få för sig att jag valt att reproducera med en , förvisso väldigt trevlig, men också väldigt gammal man.

Kommentarer inaktiverade.