Namngivning

Sovit. Ätit våfflor och köpt nya kläder till kidsen. Det är att dags komma back to business efter helgens namngivning.

Helt ärligt finns det något mer stressigt än att planera en fest? Eller något bättre än känslan då den är över och den blev lyckad? Ida och Cleos namngivning gick över förväntan. När jag först hade idéen om namngivning ratade Nils den totalt. Han menade att det var onödigt. Om vi ändå inte skulle döpa dem vad spelade det egentligen för roll? Men efter helgens, om jag får säga det själv, väldigt lyckade tillställning menar han att det var han som kom på idéen från början. Oh well, vem bryr sig om 100 år? Som alltid är jag en hjältinna som verkar i det tysta. Offerkofta? Nejdå.

Även om det faktiskt var min idé från början att hålla en namngivning så har alla inblandade varit med och gjort den lyckad. Ida och Cleo skötte sig exemplariskt hela dagen och Kåge som var den borgerliga officiant som höll i ceremonin var suverän! Precis sådär mänsklig och varm som man vill att den person som ska välkomna dina barn till världen ska vara. Dessutom var man tillåten att dricka alkohol under hela ceremonin vilket bara det gör det bättre än varenda dop som någonsin hållits.

Det fanns inte någon som inte bidrog till att göra den här dagen så bra som möjligt för oss att minnas. För att berätta om för Ida och Cleo när de blir äldre. ”När ni var små hade vi en jättefin fest som ni inte kommer ihåg över huvudtaget och aldrig kommer få vara med om ifall ni inte fortplantar er i framtiden”. Deras namngivning säkrade våra kort för att få barnbarn.

Min gamla gymnasiekompis och hennes syster sjöng som sångfåglar. Kärleksvisan av Sarah Dawn Finer och We are one från Lejonkungen. Självklart grät jag floder. Det är helt sjukt vad jag kan gråta vid såna tillfällen. Jag har sett SÅ många filmer med tjejer som gråter snyggt. Jag har till och med övat framför spegeln. Vill vara tjejen med några tårar som rinner ner för kinden. Men nej. Jag hulkar. Snorar. Det är äckligt.

Någon annan som grät Lilleskutt tårar var Nils pappa. Trots att ceremonin var på svenska. Cred till Kåge och sångfåglarna som lyckades förmedla känsla på ett annat språk.

Självupptagen som man är hade jag även hjälp av världens bästa makeup artist Anna Undin för att piffa upp en annars ganska sliten tvillingmorsa. Det var ett hårt jobb men resultatet blev strålande. Jag kommer använda bilder på mig själv från den dagen som Facebook profil bild i typ 10 år. Låtsas att jag alltid ser ut så. Typ som min hastiga avtar bild jag har i min presentation. Snapchats snyggfilter. Man blir jättefin. Mycket snyggare än vad jag är i verkligheten.

Jag kommer att kötta upp bilder från namngivningen någon dag i veckan (speciellt dem där jag ser bra ut) men tills dess får dessa duga.

Kåge och twinsen under namngivningen
Kåge och twinsen under namngivningen
IMG_1139 (1)
Nils bror, pappa och nyligen namngivna tvillingar
IMG_1140
Tack alla som fick den här dagen att bli speciell <3// klyschan. Men jag menar det.
IMG_1142
Visst var det vatten inblandat men inte var det heligt