Jag älskar dig, jag hatar dig

Det är inte så att jag önskar livet ur Nils. Inte alls. Men det finns ingen människa i hela världen som jag kan hata så mycket. Han kan irritera mig ända ut i hårtopparna. Idag brast det. Jag fräste och spottade som en arg katt när han hade magen att fråga mig om jag kunde hjälpa honom skriva ett CV. Okej det låter inte så farligt men till det hör att jag jobbar, lagar mat, tar hand om barn och planerar inför twinsens namngivning på lördag. Jag har knappt tid att tänka om dagarna, än mindre att skriva ett CV till någon som borde kunna göra det själv.

Men som vanligt drog han fram sitt trumfkort. Han har flyttat till Sverige för min skull. Om vi hade bott i Tyskland hade han hjälpt mig att söka jobb. Ja, det kanske stämmer. Men det är otroligt frustrerande att alltid vara den som behöver sköta alla telefonsamtal, räkningar, kontaktskrivning och allt annat jobbigt. Det är till och med jag som blir tvungen att ringa och beställa pizza. VARJE gång. Jag tycker inte ens om pizza. Jag skulle aldrig ringt och beställt en pizza till mig själv.

Nu kanske det låter som jag sätter på mig en offerkofta och det gör jag nog men ibland måste man få kräkas lite. Jag tror ilskan grundar sig i att jag är avundsjuk på Nils. På att han, 8 timmar om dagen får lämna lägenheten, barnen och våra osorterade garderober för att gå till jobbet. Träffa andra människor och äta lunch utan att behöva stå och gunga ett barn på armen, samtidigt som man med foten försöker vagga barnet i babysittern, under tiden man skyfflar in mat i munnen. Jag känner mig fastlås. Kvävd. Och alla andra ord folk brukar använda för att beskriva desperata hemmafruar.

Tacka fan för att det är över i januari. Då fortsätter jag plugga igen. Nils kommer vara den som, med panik i blicken, slänger barnen i armarna på mig när jag kommer hem. Rätt åt honom. Den jäveln.

Jag älskar honom. Fast just idag hatar jag honom. Därför publicerar jag nu den fulaste bilden jag vet på honom. Hämden är ljuv.
Jag älskar honom. Fast just idag hatar jag honom. Därför publicerar jag nu den fulaste bilden jag vet på honom. Hämden är ljuv.