Sluta amma: första dagen

Okej nu är det dags. Jag SKA sluta amma. Jag har sagt att jag ska sluta imorgon sedan twinsen var typ 2 månader. Men, jag har helt enkelt varit för lat. Nu kommer jag dock snart inte att kunna amma längre eftersom jag känner hur jag sinar lite mer för vare dag som går. Snart är jag som någon gammal skinnpåse man försöker pressa de sista dropparna vatten ur. Så, idag var första dagen kidsen åt mat. Alltså, de har fått smaka lite mat på fingret sedan de var 4 månader men idag bytte jag ut en hel måltid. Mot vad? Broccoli och morot blandat med lite lime.

Att äta god mat är en av mina allra käraste hobbys och det är därför viktigt för mig att mina barn tycker om all mat. De är viktigt för dem också om de inte vill bli bort adopterade. Hehe jag försöker inte trycka på mina intressen på mina barn, de får växa upp till att bli helt unika individer. Eller?..

Oh well, för att ha största möjliga chans att förvandla mina barn till små mini me´s har jag tagit Ann Fernholms bok ”Smakäventyret” till hjälp. Faktiskt ganska rolig och super hjälpsam bok om hur man får ungar att äta allt. Utom socker. Ann Fernholm tycker inte om socker. Jag tycker om socker.

Ett av tipsen i boken är att äta med barnen vid matbordet. Svårt när man är ensam vuxen med två 5 månaders vildingar.
Ida tyckte att maten var god.
Ida tyckte att maten var god.
Cleo tyckte att haklappen var god.
Cleo tyckte att haklappen var god.
Dagens outfit: Pettson och Findus. Båda brudarna skulle självklart ha randiga tights till. Men Ida bajsade ner sina. Glamoröst.
Dagens outfit: Pettson och Findus. Båda brudarna skulle självklart ha randiga tights till. Men Ida bajsade ner sina. Glamoröst.
Twinsen smakade lite på varandra också. Först Cleo på Ida..
Twinsen smakade lite på varandra också. Först Cleo på Ida..
Sen Cleo på Ida.
Sen Cleo på Ida.
Cleo smakade faktiskt på.. Lite allt möjligt idag
Cleo smakade faktiskt på.. Lite allt möjligt idag