Spädbarn, ingenting för nybörjare

Jag är lika mycket nybörjare på spädbarn som mina spädbarn är på livet. Jag kan ingenting. Och det finns ingen som kan lära en. Visst, jag har lyssnat på olika podcasts om barns utveckling och googlat som en galning. Men när det kommer till det verkliga livet finns det ingen som kan förbereda en på vad som komma skall.

Jag trodde verkligen att jag hade allt under kontroll innan Ida och Cleo kom. Jag skulle inte låta dem vistas framför en TV förens de var 15 och att använda min telefon i närheten av dem var otänkbart. Barn lär från sina föräldrar och om mina inte ska vara klistrade framför sina skärmar måste jag sluta spela Pokémon Go så fort jag får chansen.

Men vad ska jag göra då? Jag förstår inte vad föräldrar gjorde innan internet kom. Det är klart man ska umgås med sina barn men helt ärligt, att umgås med en fyra månaders bebis funkar någon timme om dagen. Resten av tiden handlar  bara om att hålla dem vid liv och tillräckligt nöjda för att slippa en utskällning. Det är hårt och ganska tråkigt arbete. Inte konstigt att jag behöver fånga en Pikachu här och titta på ett avsnitt av Game of Thrones där för att hålla mig över ytan.

Idag prövade vi något nytt, den där timmen vi socialiserar med varandra, twinsen och jag. Vi prövade hur det gick för dem att äta lite. Eftersom jag är en sådan exceptionell mamma har jag bestämt mig för att göra mina egna puréer. Den här gången blev det mango. Det gick förvånansvärt bra. Ida och Cleo fick hålla i skeden själva och efter att ha sett till att smörja in ansiktet ordentligt surplade de i sig för glatta livet. Självklart missade jag både att sätta på haklapp och skydda soffan så om någon är sugen på exotisk frukt i framtiden är det bara att komma hit och suga lite på våra soffkuddar.


IMG_0990

IMG_1024

 

 

 

1 reaktion på ”Spädbarn, ingenting för nybörjare

  1. svar: Ibland är det skönt att veta att man inte är ensam om att vara trött och hängig, och det är man ju aldrig!Även om folk ofta vill måla upp sitt liv som perfekt i sociala medier. Hoppas du får lite sömn och vila snart! / Sarah – Hot mama

Kommentarer inaktiverade.