Stickan

Stickjävel. Det kan vara världens mest hatade och älskade sak.  Stickan man antingen jublar åt eller vill gå och dränka sig i närmsta å när den visar plustecken. Alla anledningar till varför det inte är dags att skaffa barnJag kan inte räkna upp alla anledningar på mina båda händer till varför just nu är den sämsta tidpunkten någonsin att skaffa barn. Att jag ens tänker tanken att behålla barnet är helt sjukt.

Jag har inte börjat pensionspara, eller köpt min första aktie eller ens lärt mig deklarera själv (eller okej, det kan jag, skatteverkets app funkar utmärkt). Hur som helst, här står jag med stickjäveln, inträngd på en liten toalett på något random café i Skärgården. Och den vägrar visa något annat än ett plustecken.

Utanför sitter min pojkvän och hans tyska kompisar som jag måste spela god och glad kexchoklad för. Jag är definitivt en av dem som vill gå och dränka mig i första bästa å när jag ser plustecknet på den där förbannade jävla stickan.

Det var exakt så jag tänkte under den där seglarresan med min pojkvän och hans kompisar i augusti förra året. Och nu sitter jag här med mina två döttrar. Impulsivitet kallas den, egenskapen som både jag och Nils har och som fick oss att strunta i det där besöket hos abortklinikenpå Strandvägen.

 IMG_2013