TUTTAR TUTTAR TUTTAR

Jag längtar något otroligt efter att få ha mina tuttar ifred. Eller jag struntar egentligen i mina tuttar men sen jag började amma känns det som jag har ett mentalt koppel runt mig hela tiden. ”Jag kan inte vara mer än 100 meter ifrån Ida och Cleo för då dör dom av både törst och hunger på samma gång.” Inte heller kan jag sluta tänka på vad dricker eller äter. Inget mineralvatten, inte för mycket socker och för gudsskull inga jordgubbar! Jag trodde att jag skulle få tillbaka min kropp efter att ha varit gravid i nio månader men icke! Jag hade ingen aning om att hudutslag, mjölkallergi och annat fanskap påverkas av vad jag stoppar i mig.

Dessutom gör det ont att amma. För att inte tala om att börja amma. Jag trodde att jag hade allt under kontroll de första dagarna då Ida och Cleo föddes. Så fel jag hade. När den ”riktiga mjölken” väl rann till kom mjölkstockningarna. Och med den febern. Jag har aldrig haft några bröst. Alltså, inga alls. Jag har fått köpa BH:ar med mer vaddering än axelvaddarna på 80-talet för att kunna hålla tröjor uppe. Men första dagen med den nya mjölken såg jag ut som Pamela Andersen. På riktigt. Min gamla BH sprack. Nils fick gå ut och köpa de största amnings BH:arna han kunde hitta.

Det är inte naturligt att tuttar växer typ 16 storlekar under loppet av en timme. Resultatet blir bristningar, många och stora. Nils sa att mina bröst såg ut som döda huvuden när han såg dem. Men jag hade kunnat ta bristningarna. Det hade jag. Om det inte varit för det att tuttarna blev mindre igen. Efter att kroppen vant sig vid hur mycket mjölk twinsen behöver ser de ut som två ärtpåsar. Där ena hörnet är lite trasigt och några ärtor trillat ur. Med bristningar.

tuttar