En ung mamma och tre tanter

Jag anser mig själv vara en ung mamma. Speciellt i Stockholm. Ingen av mina vänner är ens i närheten av att skaffa barn. Vad jag vet hehe.. Men varje gång jag kommer till barnmorskan och tjatar om hur ung jag är skrattar hon bara åt mig. Hon menar på att jag inte alls är speciellt ung. VAFAN!! Jag är bara 23! Jag är svinung morsa. Jag menar, jag skämdes när jag var gravid för att det blev så självklart att jag haft sex. Och vi vet ju alla vad folk tycker om alla tonåringar som springer runt och har sex överallt. Trodde att alla kollade konstigt på mig. Förmodligen är det för att jag själv alltid tyckt att de som skaffar barn tidigt i livet är lite konstiga. Jag har nog sett ner på dem lite. Tyckt att man ska vara minst 26 innan man får sitt första barn. Helst 28. 28 känns som en riktig mammaålder.

Ingen var mer förvånad än jag när jag efter mycket om och men valde att behålla de små liven. Fast det finns faktiskt fördelar med att vara RELATIVT ung också. Jag kommer högst troligen få träffa mina eventuella barnbarns barn tillexempel. Och mina barn får inte bara växa upp med en snygg och fräsch mormor, de får en superfit gammelmormor också. En gammel gammelmormor existerar till och med. Fast hon är 93 år gammal och hänger inte riktigt med längre. Den enda gången hon träffat twinsen kunde hon inte sluta prata om risken att tappa bort barnen om vi någon gång skulle lägga ifrån oss dem. Fast hon är fin min gammelmormor. En riktig krutkärring.

Då jag var gravid pratade jag alltid om hur bra det var med min unga ålder eftersom jag har mycket mer energi än andra. Bullshit. Jag har precis lika mycket, host host lite, energi som vilken annan förälder som helst. Ibland, ganska ofta, vill jag bara trycka på off knappen. Bara för några timmar. Så jag får ta en dusch. Kanske till och med raka benen. En dag…

5 generationer tjejer är vi i min släkt. Slå den du.
5 generationer tjejer är vi i min släkt. Slå den du.

 

2 reaktioner på ”En ung mamma och tre tanter

  1. Vi är också fem generationer tjejer i min släkt! Så kul! Och jag har lyckats producera tvillingar jag med✌?️ Unga föräldrar for the win?

Kommentarer inaktiverade.